Brand Manager

Jij gaat het fundament dat er in Europa al ligt verder verstevigen en uitbouwen, met een eerste focus op Engeland en Scandinavië!

Wat is jouw opdracht?

Dutch Power Company (DPC) is producent van machines voor onderhoud van de openbare groene ruimte. Met deze producten worden bermen, taluds, sportvelden en waterwegen onderhouden. Ook vinden de machines een weg in de agrarische sector. Zij produceert de merken Herder, Conver, Votex en Roberine op diverse locaties in Nederland. Deze producten worden aan 25 landen geleverd via een dealernet en/of distributeurs en soms rechtstreeks aan bepaalde eindgebruikers. DPC maakt onderdeel uit van de Amerikaanse Alamo Group.

Voor haar merk Roberine, fabrikant van maaimachines voor sportparken, parken en openbaar groen, zoekt DPC een Brand Manager. Het is jouw opdracht om het fundament dat er in Europa al ligt verder te verstevigen en uit te bouwen, met een eerste focus op Engeland en Scandinavië. Jij verstevigt de relaties met het bestaande portfolio van dealers, door goed contact te houden en regelmatig een bezoek aan hen te brengen. Daarnaast voeg jij de juiste nieuwe dealers aan het portfolio toe.

Wat heb je na 1 jaar bereikt? Je bent vertrouwd geraakt met de producten van Roberine, waardoor je dé ultieme gesprekspartner en adviseur bent voor dealers. Omdat er volop kansen liggen, bereik jij een groei van circa. 15/20% in het eerste jaar. Hiermee draag je bij aan het realiseren van de (groei)ambitie van DPC.

En daarna? Het marktaandeel van Roberine binnen 3 jaar verdubbelen!

Haar ambitie? DPC wil van een technologisch gedreven organisatie transformeren naar een klantgerichte organisatie. Door nog meer naar de klantbehoefte te luisteren kunnen machines worden ontwikkeld die nog beter aansluiten op hun wensen en eisen. Dit stelt DPC in staat om uit te groeien tot een toonaangevende speler binnen Europa en een nog groter aandeel op de wereldmarkt te veroveren met machinerie gericht op het onderhoud van de openbare groene ruimte!

Hoe ga je dat aanpakken?

In deze uitdagende functie ga jij aan de slag met het uitbouwen van het merk Roberine. Jouw focus ligt op het uitbouwen van het Europese dealer netwerk met een eerste focus op Engeland en Scandinavië.

Bestaande dealers geef jij de aandacht die zij nodig hebben. Je bezoekt hen regelmatig en weet behoeften en wensen boven tafel te krijgen. Door frequent bezoek, kan DPC steeds sneller proactief inhaken op trends en ontwikkelingen en uiteindelijk op behoeften van eindklanten. En kom je natuurlijk top of mind bij hen.

Je houdt ook je ogen open en oren gespitst voor interessante nieuwe dealers die je aan jouw portfolio toe kunt voegen. Uiteindelijk draagt new business namelijk ook bij aan jouw succes!

Je komt voornamelijk bij dealers die verkopen aan eindklanten zoals (groen)aannemers en gemeenten voor het maaien van onder andere sportvelden, -parken en openbaar groen. Het zal je niet verbazen dat je regelmatig bezig bent met tenders. Het is een pré als jij daar eerder ervaring mee hebt opgedaan.

Het reispercentage is in deze functie is circa. 30%.

Wat breng je daarvoor mee?

 • Een aantal jaren relevante ervaring in een sales functie
 • Ervaring met productverkoop en affiniteit met techniek
 • Proactief, energiek, enthousiast, doorzetter
 • Je hebt een juiste mix van commerciële feeling en een goed gevoel voor relatiebeheer
 • Je beheerst de Engelse taal uitstekend

Wat krijg je er voor terug?

 • Werken voor een top-merk in deze branche!
 • Vernieuwend, betrouwbaar en kwalitatief hoogstaande producten
 • Een bestaand Europees dealernet, waar nog groeimogelijkheden zijn
 • Je maakt deel uit van een enthousiast team gevormd door professionals met jarenlange kennis en ervaring
 • Werken voor een organisatie waar duurzaamheid en milieu centraal staan
 • Prima pakket arbeidsvoorwaarden inclusief auto van de zaak

Heb je interesse?

Reageer dan snel! 

Stuur nu jouw CV
Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Velde N.V. via 088-6070100. Vraag naar William of Yenthl.

 

Terug naar het overzicht

Bekijk ook deze cases

Complimenten voor de zelfrijdende klepelmaaier Roberine F5

Onlangs schafte groenvoorziener Engelen Groen Uden twee Roberine F5-maaiers aan. 'Een sterke machine met veel capaciteit', vertelt Stephen Marcusse.

Auteur: Karlijn Klei

Roberine vervangt de R3 en F3 klepel- en kooimaaiers

De vernieuwde 302-serie is vanaf nu beschikbaar!